Taiji Shenti School vzw 太极身体学校
HOME   TAIJI QIGONG DE SCHOOL INFORMATIE LEDEN LINKS CONTACT

 

De School

 

 

 

Oprichter van de school   

Overzicht   

Doelstelling van de school   

Shifu's   

Leerkrachten   

Vragen   

 

 Oprichter van de School

 

Diana werd geboren in Antwerpen en had al van dat ze nog een kind was, een eindeloze intresse in China. Wanneer ze als kind met haar vader naar de haven trok, vertelde ze hem altijd :'Op een dag ga ik ook naar China'. ‘Waarom ?’, vroeg haar vader haar dan. ‘Dat is mijn thuis’, vertelde ze hem dan.

 

En dat gebeurde ook. In 1988 werd Diana en haar familie uitgenodigd in Cangzhou en maar al te graag greep Diana deze gelegenheid om een kinderdroom in vervulling te laten gaan. Cangzhou werd inderdaad haar tweede thuis. In China, zo heb ik ook gemerkt, noemen ze je dan al snel 'mother, brother, grandmother...' om je echt het gevoel te geven dat je bij de familie hoort.

Zo kwam ze in contact met de Krijgskunsten, Cangzhou (in de Hebei Provincie), is immers de bakermat. Ze studeerde in België de Chinese Taal. Ze werd al snel de contact persoon tussen de lokale Chinese Overheden en bedrijfsleiders hier in Belgie. Ze heeft dikwijls de kranten gehaald en is meermaals op TV verschenen in China.

Onder leiding van haar Sifu Ma, in de jaren die volgden, leerde Diana verschillende disciplines in de Wushu zoals Taiji, Kungfu, Wudang Taiji, Chi Kung, Neigong, Liangong en Chinese Accupressuur en Massage.

Terug in België en met veel ijver begon ze les te geven in de Wushu School van haar zoon Davy, De Lions of Cangzhou.

 

In 1993 behaalde ze haar gouden medaille op het Taiji kampioenschap van de Provincie Hebei. Sifu Ma vertelde haar opnieuw na het kampioenschap, dat het tijd werd om toch een eigen school te openen. Nog steeds bescheiden in haar opvattingen en na lang aandringen van haar Sifu besloot ze in 1994 de deuren te openen van de Taiji Shenti School. Een ongelooflijk sterke vrouw met een opmerkelijke warme maar krachtige persoonlijkheid.

 

Copyright © 2015 Taiji Shenti School vzw.