Taiji Shenti School vzw 太极身体学校

Shifu's

Leerkrachten

Veel gestelde vragen

- Waar gaan de lessen door?

Lessen beginnen vanaf september en duren tot juni en worden gegeven in Geel

Meer info over de locatie vind je Hier.

- Welke Taiji vormen worden binnen de school bestudeerd?

Beginnend bij 'Vereenvoudigde traditionele vorm' van de Yang stijl

·          24 Yang Traditioneel basisvormen

·          88 Yang Traditioneel vorm

·          103 Yang Traditioneel vorm

·          42  Yang vorm van de familie Ma (Sifu Diana)

·          12 Yang vorm Zuidelijke stijl (Shaolin)

·          Taiji Jían Yang 32 vorm recht zwaard

·          Yang stijl Kungfu Sha met één waaier

·          Yang Officiële Beijing stijl Modern (1956)

- Wordt er ook Qigong gegeven in de School?

We geven Qigong. Hier vindt u een overzicht van Qigong vormen die we geven.

- Ben ik verplicht een Taiji kostuum aan te schaffen.

Wij vragen een zwarte broek en grijs T-shirt te dragen tijdens onze lessen

vanaf het moment men 3 maand of langer in onze school traint. Je kan deze zelf aankopen of kopen in onze school.

- Kan ik deelnemen aan een initiatieles of gewoon komen kijken?

Je mag gerust eens een kijkje komen nemen en/of deelnemen aan een proefles. Indien je interesse gewekt is, kan je inschrijven. Datums wanneer deelnemen aan een proefles mogelijk is vind je Hier.

- Wanneer zijn de inschrijvingen?

Inschrijven kan je 1 keer per schooljaar. De exacte data vind je Hier.

- Hoe kan ik jullie contacteren?  Hoe moet ik mij aanmelden bij de school?

Wij zijn te bereiken op het nummer +32  (0)  476  57 36 95 of via email info@taijishentischool.be

- Wordt er ook Taiji meditatie gegeven?

Wij geven meditaties. Meditaties die verband houden met persoonlijke ontwikkeling, ademhalingstechnieken, Qi flow in Taiji en Qigong, begeleide meditaties, ontspanningsmeditaties. De periodes dat meditatie wordt gegeven, worden steeds op voorhand aangekondigd tijdens de lessen Het is geen verplichting !

- Doen jullie ook stages in binnen- en buitenland?

Onze school probeert meerdere malen per jaar tijd te maken voor stages in binnen en buitenland. Om zo ook Taiji te kunnen beoefenen en te beleven in groep buiten de lessen. Tijdens de stages wordt er dieper ingegaan op de accenten van Yang Traditionele vormen. Zo hebben wij stages in o.a. Tjechië (2x), Spa (2x), de Vlaamse Kust, Vielsalm, Orval, Huy, Durbuy

- Waar zijn de leerkrachten opgeleidt?

Jaarlijks trekken één of meerdere leerkrachten van onze school naar China om verder te studeren in Taiji, Qigong en Zen. In 2005 was Gert bij de familie in Cangzhou in de Hebei provincie. Sinds 2006 studeert Gert aan de Sport Universiteit van Beijing Taiji, Qigong, Meditatie technieken. Sinds 2008 krijgt Gert les in Taiji, Qigong gebruik en beoefening van Qi van Shaolin, traditionele Qigongs, Taiji en Qi training bij zijn privé docenten in Beijing/Shanghai/Chengdu.

- Wordt er Chinees gesproken tijdens de lessen?

Ja, tijdens onze lessen, hoewel beknopt, wordt er gebruik gemaakt van de Chinese taal.

- Wat kost nu eigenlijk zo'n les?

De kostprijs in onze school wordt berekend aan €2 per les, 2 uren. Per week kan je 2 lesdagen deelnemen aan onze lessen. Er is meditatie één keer per maand op een donderdavond gecombineerd met Qigong. Dit is inbegrepen in het lidgeld dat je betaald.

- Wie zijn de leerkrachten?

Gert, Nicole, Joke, Hugues, Michel, Danny

- Word ik individueel begeleid of gebeurt alles in groep?

Tijdens de studie van de eerste 24 basisvormen wordt je individueel of in kleine groepen begeleidt. In de vorm 88 of 103 loop je Taiji in grotere groepen en gaan we steeds meer individuele inzet van je vragen. Dit natuurlijk onder begeleiding.

- Ik kan moeilijk iets onthouden, kan ik dan toch Taiji leren?

Taiji vergt enige inzet bij het onthouden en instuderen van je vormen. Toch is dit geen onoverkomelijke zaak. Ieder op zijn eigen tempo weet zich hier door te werken. Taiji is en blijft een sport die voor een zeer grote groep mensen toegankelijk is. Je kan persoonlijke notities nemen tijdens de lessen. Leden kunnen beschikken over een opsomming van de vormen via onze website.

- Wat als ik langere tijd (bv. door ziekte) geen lessen kan volgen, moet ik  dan nadien helemaal opnieuw starten?

Je hervat bij terugkomst terug tot waar jij het nog kan. Dit betekent vaak concreet dat men niet helemaal terug van nul moet beginnen.

- Zijn er bepaalde niveaus te behalen in Taiji, zoals bv. in Judo?

In het Taiji doorloop je alle vormen. Na het instuderen van deze vormen is er een mogelijkheid om hier examen van af te leggen. In Taiji spreekt men minder snel van te behalen graden, hoewel wel elke vorm lichtjes stijgt in moeilijkheidsgraad. Men spreekt eerder over een toestand.

Copyright © 2015 Taiji Shenti School vzw.